مازندمجلس: رضا صابری میگوید نمایش "شنا در آتش" مضمونی چندلایه دارد و هدف او از نگارش متن نمایش این بود که بتواند فضای فکری و روانی چندلایه را به تصویر بکشد.
رضا صابری در خصوص این اثر نمایشی که یکی از نمایشهای موفق سال 1372 بود و چندی پیش نیز در مشهد اجرای موفقی را پشت سر گذاشته است، به خبرنگار هنرآنلاین، گفت: بسیار خوشحالم که دو نسل این نمایش را بازی میکنند، نسل امروز تئاتر مشهد و نسل دهه 70 که از بازیگران مطرح آن زمان بودند؛ به دلیل اینکه "شنا در آتش" دارای بار معنایی و موضوعی خاصی است که تاریخ مصرف ندارد، متن اصلی را دوباره بازنویسی نکردم و اعتقاد دارم این نمایش برای امروز قطعاً دیدنی خواهد بود.
او ادامه داد: مسئله روحی و روانی همواره در انسان وجود داشته و دارد و به همین دلیل پس از گذشت دورهای از زمان همچنان ما شاهد موضوعیت داشتن آن هستیم زیرا درونیات و پنهانیات ما در شرایط خاصی خود را نشان میدهند.
این کارگردان مطرح تئاتر با تأکید بر اینکه "شنا در آتش" اجرایی بسیار سخت و پیچیده دارد، خاطرنشان کرد: "شنا در آتش" در حقیقت مضمونی چندلایه دارد و هدف من از نگارش متن نمایش که حدود یک سال به طول انجامید این بود که بتوانم فضای فکری و روانی چندلایه را به تصویر بکشم و به همین دلیل هم ایده این کار را از یک مقاله پژوهشی گرفتم.
صابری درباره خط داستانی این نمایش نیز توضیح داد: سه بازیگر به پیشنهاد یک زوج روانشناس بر آن میشوند تا در یک مرکز رواندرمانی جهت پیشبرد یک پروژه سایکودرام به مدت تقریباً 20 روز نقش بیماران روانی را بازی کنند. بازیگران در این نقشها فرو میروند. روزها میگذرد و یکی از این بازیگران احساس میکند که این پروژه، چیزی جز شستوشوی مغزی آنها نیست پس عزم گریز کرده ولی موفق نمیشود و با ادامه این روند بهشدت مخالف است و سرانجام نیز از پروژه کنار گذاشته میشود، اما دیگری تا به آخر میماند و در نقش خود غرق میشود.
کارگردان نمایش "شنا در آتش" ادامه داد: یکی از لایههای این نمایش نقد جامعهای است که در آن هنرمندان به چشم کالا دیده میشوند و سرمایهداران هنرمندان را به اسارت میگیرند و با هنرشان تجارت میکنند.
صابری همچنین در خصوص تئاتر مشهد، با بیان اینکه تئاتر در این منطقه طی چند سال اخیر بر موج مثبتی از تکاپو و رشد سوار بوده است، اظهار کرد: این پیشرفتها در شرایطی صورت گرفته که مسئولان هیچ حمایتی از ما نکرده و نقش چشمگیری در رشد تئاتر نداشتهاند. آنچه امروز از تئاتر میبینید، حاصل انگیزه و پشتکار خود بچههای تئاتر است. عوامل زیادی در دیده شدن تئاتر نقش دارد. بچههای امروز تئاتر با گذشته هیچ فرقی نکردهاند، اما فضای فرهنگی شهر تغییر کرده است. بهمرور زمان مردم به تئاتر علاقهمند و متوجه شدند که این مادر تمام هنرها تا چه اندازه در روح و زندگیشان تأثیرگذار است. از طرفی دو نسل در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و واقعاً شرایط بسیار خوب است. البته درباره کمک مسئولین هم باید بگویم ما همیشه یک جمله را در مواجهه با حمایت از تئاتر شنیدهایم، که آن کمبود بودجه است.
نمایش "شنا در آتش" پنجشنبه 5 بهمنماه در دو نوبت 18 و 21 در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر به مدت 120 دقیقه روی صحنه میرود.
عبدالله برجسته، محمدرضا صولتی، سحر رضوانی، علیرضا ضیا چمنی، نازنین تفضلی، ستایش رجایی نیا، زهره مرادی، کریم جشنی، رضا عرفانی، مصطفی نظریان، مهرداد رجبی خامسی، امیرحسین رحیمی، علی مشهدی، علیرضا سوزنچی همسرایان، نینا گودرزی، سیدمسیح آلداود، سینا کلبادینژاد، محمد قراول، مروارید مدالیان، یاسمین محمودی، فرنوش کامرانفر، نیلوفر نادعلیزاده، میترا نیرومند، فرناز بمانی، اندیشه طوفانی، سعید زهدی، آرمین حسنیزاده و معین رواقی بازیگران این نمایش هستند.
سی و ششمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری فرهاد مهندسپور از 28 دیماه تا 9 بهمنماه در حال برگزاری است.
هنرآنلاین
منبع : هنر نیوز